Oklevél

Cégünk 2011. december 08-án Az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft., mint minősítő szervezet által kiírt, az iparosított technológiával épült lakóházak és társasházak energiataka-rékos korszerűsítését és felújítását végző Szakkivitelezők Minősítési Szabályzatának előírásai szerint sikeresen lefolytatott eljárás alapján

MINŐSÍTETT SZAKKIVITELEZŐ VÁLLALKOZÁS

cím használatára az iparosított techno-lógiával épült lakó-és társasházak energiatakarékos korszerűsítésére és felújítására irányuló alábbi tanúsított munkák területén

Építészeti munkák: M -D osztály
Szerződéses értékkat.: 40-100 MFt

A tanúsítvány regisztrációs száma:

ÉMI-ÉMV/C-200/1//2011

Szolgáltatásaink

Hőszigetelés

A hőszigetelés: az épület belső kiáramlásának megakadályozása illetve csökkentése, más néven hőveszteség csökkentés. A hőszigetelés jótékony hatásai közismertek.

A homlokzati hőszigetelés már elkészült ház utólagos hőszigetelésének eredményeként a falfelületek utólagos szigetelése esetén, általánosan 35-50%-os nagyságrendű energia-megtakarítást jelent.

Az utólagos hőszigetelés különböző anyagokkal illetve ezek kombinációjával történhet:  

 •  mesterséges alapú hőszigetelők (polisztirol habok)
 •  természetes alapú hőszigetelők

Vállaljuk családi házak, ikerházak, társasházak, lakások, irodák, raktárak, csarnokok, műemlék épületek hőszigetelését, valamint a már hőszigetelt épületek teljes körű felújítását is.

Kapcsolódó referenciák

Nagykanizsa Platán sor 4. Zalaegerszeg Berzsenyi Dániel u. 28-30. Zalaegerszeg Berzsenyi Dániel u. 13 Zalaegerszeg Berzsenyi Dániel u. 15.
Zalaegerszeg Egry József u. 2-6 Zalaegerszeg Fejér György u. 2. Zalaegerszeg Göcseji út 49. Zalaegerszeg Hegyalja u. 42-44 sz.
Zalaegerszeg Hegyalja u. 59-65 Zalaegerszeg Kinizsi út 80. Zalaegerszeg Kovács Károly tér 4. Zalaegerszeg Köztársaság út 82-92.
Zalaegerszeg Köztársaság út 89. Zalaegerszeg Landorhegyi út 34. Zalaegerszeg Madách Imre u. 22. Zalaegerszeg Stadion u. 1.
Zalaegerszeg Stadion u. 2.

Ajánlatkérés

Minden mező kitöltése kötelező!

 

Alpin technika
 • Ipari alpin technikai tevékenység: olyan, a munkafeladat elvégzésének érdekében, nem állandóan és megszakításokkal folytatott munkavégzés, ahol a 2 méter szintkülönbséget meghaladó ideiglenes munkahely megközelítése, az ott-tartózkodás, a munkafeladat végrehajtása és a munkahely elhagyása egyéni védőeszközök és meghatározott felszerelések összehangolt és egyidejű igénybevételével (alpin technikai módszerrel) történik.
 • Az alpin technikai tevékenység manapság már elengedhetetlen fogalom az építőiparban. A homlokzati állvánnyal nem megoldható kivitelezések, nehezen elérhető szűk helyek, vagy ahol az állványozás költségei nem tennék költséghatékonnyá a kivitelezést, ott az alpin technika tökéletesen alkalmazható.
 • Az alpin technikai tevékenység legfontosabb eszközei az egyéni védőeszközök. Ezzel biztosított a baleset megelőzés és a biztonságos munkavégzés.
 • Az alpinista egyéni védőeszközei:
  Ereszkedő kötél, biztosító kötél, rögzítési pont, rögzítő eszköz, rögzítő kötél, testheveder, lezuhanás-gátló stb.
 • Az alpin technikai tevékenységre az Ipari Alpin technikai Biztonsági Szabályzatban foglalt magasban végzett munkára vonatkozó jogszabályok (11/2003.(IX. 12.) FMM) érvényesek.
 • Vállaljuk családi házak, ikerházak, társasházak, lakások, irodák, raktárak, csarnokok, műemlék épületek kivitelezését, valamint teljes körű felújítását is az ipari alpin technika alkalmazásával.

Kapcsolódó referenciák

Gelse Római Katolikus Plébánia Kossuth Lajos út 76. Zalaegerszeg Berzsenyi Dániel u. 26. Zalaegerszeg Cargill Magyarország Zalaegerszeg Fejér György u. 2.
Zalaegerszeg Gasparich Márk u. 1. Ferences Plébánia Zalaegerszeg Kossuth Lajos u. 32. Zalaegerszeg Megyei Kórház Zalaegerszeg Zrínyi Miklós utca 1. Zalaegerszeg Stadion u. 1.

Ajánlatkérés

Minden mező kitöltése kötelező!

 

Homlokzati állvány

A homlokzati állványszerkezetek az építőipari kivitelezés elengedhetetlen részét képezik. A Társasházak, magas épületek, ipari épületek, családi házak felújításához egyaránt alkalmas, hiszen mobilan összeépíthető darabjait, akkorára és olyan alakúra építhetjük, amilyet az adott kivitelezés megkövetel.

A homlokzati állványszerkezetek stabilitása alapvető és meghatározó fontosságú a biztonságos munkavégzés megteremtésében. A kikötési pontok részben az oldalirányú, részben a faltól leható erőkkel szemben rögzítik az állványt. Az oldalirányú stabilitás kialakításához azonban egyéb szerkezeti megoldásokat is alkalmaznia kell a gyártóknak. Az állványok oldal irányú merevítése kétféle módon történhet;

 1. A jól ismert, ma már hagyományosnak tekinthető szerkezetek esetén az oldalstabilitást alsó összekötők és ferde merevítők kombinációja teremti meg. Ebben az esetben a gyártók által megadott módon kell - a terhelést és az igénybevételt figyelembe véve - meghatározott keretközöket (vagy éppen mindegyiket) ferde merevítővel ellátni.
 2. Egyre inkább elterjedő a duplakorlátos oldalmerevítés. Ebben az esetben korlátrudazat helyett korlátszerkezetet alkalmaznak. A korlátszerkezet kettős szerepet lát el: egyrészt biztosítja a leesés elleni védelmet, másrészt megteremti a felépített szerkezet oldalstabilitását.

Cégünk Homlokzati állványok alkalmazásával vállal új építéseket, felújításokat és egyéb állványozással kapcsolatos építőipari kivitelezést, generál kivitelezést.

Kapcsolódó referenciák

Zalaegerszeg Berzsenyi Dániel u. 14-18 Zalaegerszeg Berzsenyi Dániel u. 15. Zalaegerszeg Egry József u. 2-6 Zalaegerszeg Hegyalja u. 59-65
Zalaegerszeg Kinizsi út 80. Zalaegerszeg Kovács Károly tér 1. Zalaegerszeg, Köztársaság út. 89. sz.

Ajánlatkérés

Minden mező kitöltése kötelező!

 

Függőhíd

A függesztett szerelőhíd alkalmazása az építőiparban rendkívül költséghatékonnyá teheti a kivitelezést. A homlokzati állványrendszerekkel szemben nagy előnye, hogy használatával megspóroljuk a drága több száz m² állvány bérlését, ami egy kivitelezéskor szükséges lenne. A függesztett szerelőhíd összeszerelése sokkal kevesebb időt vesz igénybe, mint egy állvány összeállítása, és a kivitelezés idejét is jelentősen lecsökkentheti. További előnye, hogy olyan helyeken is felállítható, ahol homlokzati állvány állítására nem lenne lehetőség.

A függesztett szerelőhíd kerekeken gördíthető alumínium hídtest, amely kisebb (1,2,3 m-es) elemekből biztonsági csapszegekkel van összeépítve. A biztonsági csapszegek használata a csavarok, csavarkötések helyett biztosítják a gyors összeszerelhetőséget, mobilitást.

A híd oldalán állítható magasságú korlátok helyezkednek el, szintén biztonsági csapszeges rögzítéssel. A híd hossza az egybe épített moduloktól függően változó hosszúságú lehet, alkalmazkodva az adott kivitelezés körülményeihez.

A függőhíd két végén ún. kúszó-motorok találhatóak, melyek biztosítják a híd függőleges mozgatását a motorba vezetett acélsodronyokon keresztül. A motorba beépített biztonsági elemek (túlterhelés gátló, dőlésérzékelő, zuhanás gátló) segítik a biztonságos munkavégzést.

A híd motorjába 4 sodrony van csatlakoztatva. Két sodrony, amely terhelve van, és kettő, amely biztosításként funkcionál, hogyha az elsők közül valamelyik elszakadna.

Az acélsodronyok a tetőről kilógó hídlábakon keresztül vannak rögzítve, amelyeket súlyokkal rögzítenek leesés elleni biztosításként.

Vállaljuk, társasházak, lakások, irodák, raktárak, csarnokok, műemlék épületek kivitelezését, valamint teljes körű felújítását függesztett szerelőhíd alkalmazásával.

Kapcsolódó referenciák

A függőhíd Nagykanizsa Platán sor 4. Zalaegerszeg Berzsenyi Dániel u. 28-30. Zalaegerszeg Berzsenyi Dániel u. 13.
Zalaegerszeg Göcseji út 49. Zalaegerszeg Kossuth Lajos u. 21-23. Zalaegerszeg Kovács Károly tér 1. Zalaegerszeg Kovács Károly tér 4.
Zalaegerszeg Köztársaság út 89. Zalaegerszeg Landorhegyi út 34 Zalaegerszeg Madách Imre u. 22. Zalaegerszeg Stadion u. 2.
Zalaegerszeg Stadion u. 4-8.

Ajánlatkérés

Minden mező kitöltése kötelező!

 

Generál kivitelezés

Néhány szó a generál-kivitelezésről:

 • A generálkivitelezés egy összetett építőipari fogalom. A generálkivitelező bizonyos mértékig projekt menedzserként működik, azaz koordinálja, szervezi és - ami véleményünk szerint a legfontosabb - felelősséget vállal az általa vállalt építési munkán belül végzett összes munkafolyamatért.
 • Egy generálkivitelező megbízása az építéssel rengeteg energiát spórolhat meg Önnek, hiszen olyan szakemberekről beszélünk, akik a legapróbb részletekig ismerik az építkezések folyamatát, kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkeznek, ezért összességében nem csak pénzt, de rengeteg időt spórolhat meg az Ön számára.
 • Esetlegesen felmerülő és megoldandó problémák esetén elég csak a generálkivitelező képvidelőjével kapcsolatba lépni és egyeztetni, hiszen maradéktalanul képes a fellépő problémákat és reklamációkat kezelni és megoldani azokat.
 • Generálkivitelezés esetén a generálkivitelező koordinálja az építés, vagy felújítás munkafolyamatait, így leveszi az Ön válláról az építkezés során folyamatosan fellépő és adott esetben azonnal megoldandó szervezési terhet.
 • Önnek csupán egy személlyel, a generálkivitelező képviselőjével kell kapcsolatot tartania, és nem kell ismernie a különböző munkafolyamatokat, azok időbeli elhelyezkedését.
 • A különböző szakmákhoz tartozó munkák elvégzésében jártas különféle szakemberek felkutatása sem az Ön feladata.
 • A generálkivitelező minden munkafolyamatot saját minőségi elvárásainak megfelelő szakgárdával, vagy partnerkapcsolatai révén alvállalkozókkal végeztet el.
 • Az építtetés e formája esetén az átadást követően esetlegesen fellépő minőségi reklamációknál Önnek csak egy személlyel, a generálkivitelező képviselőjével kell egyeztetnie. A problémák megoldása ezután a generálkivitelező feladata.

Vállaljuk családi házak, ikerházak, társasházak, lakások, irodák, raktárak, csarnokok, műemlék épületek kivitelezését, valamint teljes körű felújítását is. Kész tervekre adott ajánlatunk alapján a szerződéskötéstől a kulcsrakész átadásig állunk Megrendelőink szolgálatára.

Egy generálkivitelező cég leveszi az Ön válláról az építkezés terheit a tervezéstől kezdve az utolsó fázisig, vagyis a kéménysapka felhelyezéséig!

Ajánlatkérés

Minden mező kitöltése kötelező!

 

Látványtervezés

A látványterv által megmutathatjuk azt az épületet, ami még csak a tervezőasztalon létezik. Megvizsgálhatjuk a tervezett terek hatásait és kapcsolatait, még mielőtt az épület valósággá válna. A látványterv segítségével kísérletezhetünk az épülettel, kipróbálhatjuk a színek és az anyagok, a fények és a felületek hatásait. Virtuálisan beléphetünk a tervezett épületbe, vagy megnézhetjük madártávlatból. Egy látványterv mindennél többet mond. Használja ki Ön is a digitális grafika nyújtotta szabadságot! Zalaegerszegen és környékén lakóknak csak egy karnyújtásnyira!

A kivitelezés szerves részeként készítjük el az adott épületek 3D-s látványterveit, amit aztán többszöri egyeztetés után végleges formájában bocsátjuk Megrendelőink rendelkezésére

Kapcsolódó referenciák

Zalaegersze Határjáró u. 2-4 sz. Nemzetőr u. 22-30 sz. Zalaegersze Határjáró u. 2-4 sz. Nemzetőr u. 22-30 sz. Zalaegerszeg Balatoni út 3. Zalaegerszeg Berzseni Dániel 28-30.
Zalaegerszeg Berzsenyi Dániel u. 14-18. Zalaegerszeg Berzsenyi Dániel u. 15. Zalaegerszeg Fejér György u. 2. Zalaegerszeg Hegyalja u. 59-65.
Zalaegerszeg Kossuth Lajos u. 32. Zalaegerszeg Madách Imre u. 22. Zalaegerszeg Pálóczi Horváth Ádám u. 5-7 sz.

Ajánlatkérés

Minden mező kitöltése kötelező!

 

Homlokzati reklám

Célja a figyelem felkeltése, az informálás, és végül az útbaigazítás.
Szabályozás:

 • Felhasznált anyagok, szerkezeti megoldások és elektromos berendezések, műszaki szabványok.
 • Kihelyezés szabályozása, építési előírások 2,5 szintű:

Országos szint: törvény Épített környezet alakításáról és védelméről.
Kormányrendelet: Országos Településrendezési és Építési Követelmények. Építmény: 1 m2 felületnél nagyobb, nem mobil reklámeszköz. Közterület használati engedély+helypénz: önkormányzattól kell kérni!

Helyi szint: Város, megye. Nem vonatkozik a magán és a társasházakra. Budapesti vagy vidéki Városrendezési és Építési Keretszabályzat, FŐ városkép bizottsága, Reklámok zónáinak szab.
Városkép szempontjából védett: I. Kiemelt, II. Minősített közterületi kategória
Helyi, „0.5” – szint:(pl. kerületi önkormányzatok)nem vonatkozik a magán és a társasházakra.

III. Általános elbírálású kategória, (pl. nagyméretű reklámok
Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzat).

Festett falak:

Épületek tűzfalait már 100 éve is használták hirdetési célokra, akkor még címfestők végezték ezt a munkát. Építési engedélyre van szükség. Száraz vakolatra festett un. szekkó 4-5 évig is változatlan minőségben megmarad.

Ponyvák, kültéri molinók, építési hálók:
Kültéri molinók, ponyva dekoráció:
Autóponyva: PVC alapú üvegszál erősítéses anyagból.

Molinó: kíméletesebb környezetbe üvegszál nélküli vékonyabb anyag. Felirat sablonfestéssel, szita-, digitnyomással, rövidtávra öntapadós fólia vékonyabb anyagból laminálással 1-2 évi kültéri használatra. Megfeszítés pl. karikával, D-gyűrűvel.

Építési reklámháló, állványreklám, épületcsomagolás:
Nagyformátumú, építőállványokon elhelyezett: PVC-bevonatú vinilháló, 5 m szélességű nyomatokat hegesztenek össze, így elkészített hálót helyezik ki egy darabban. Védelem jobb (anyaga erősebb), nem ég lánggal, csak olvad, és állványzatra garantáltan csak egyszer kerül fel. Csökkenti a fény bejutását a lakásokba, növekszik a betörés veszélye.

Polietilénháló:
könnyebb, a kihelyező alpinisták számára előny és környezetszennyezés nélkül megsemmisíthető.
Fővárosi Közgyűlés 2005-ös határozata: A reklám mérete elérheti az adott homlokzat felületének 60%-át, de legfeljebb 400 m2 lehet. Műemlékek és nem lakóépületek homlokzatonként maximum az adott felület 20%-án, de legfeljebb 150 m2. 2x-re, de legfeljebb 300 m2-re növelhető, ha a védőháló felületén az épület végleges homlokzati rajza is ábrázolásra kerül. Elhelyezés legfeljebb 3 hónap, indokolt esetben, kérelemre, 1x-i alkalommal további 3 hónappal meghosszabbítható.

Épületcsomagolás:
Előírás: az építmény szerkezetén az installáció semmilyen változást sem okozhat és eltávolítása után nyom nem maradhat. Vas kengyelszerkezet tartja a dekorációt. Erzsébet híd: több mint 9 tonna vasszerkezet került fel.

Vállaljuk homlokzati falreklámok elkészítését tervekre adott ajánlatunk alapján!

Kapcsolódó referenciák

Zalaegerszeg Berzyenyi Dániel u. 26. Zalaegerszeg Traussnig

Ajánlatkérés

Minden mező kitöltése kötelező!

 

Belső tér

Ha valaki komolyan gondolja a lakásvásárlást és kitartóan keresgél, az bizony megleli a számára ideális lakást, ahol élni szeretne. Ha pedig használt lakás vétele mellett döntünk abban is biztosak lehetünk, hogy átalakítás nélkül nem lesz igazi, nekünk tetsző és valóban az életformánknak és igényeiknek maximálisan megfelelő otthonunk. Gyakori, hogy segítség kell ahhoz, hogy egy lakást, házat a saját elképzeléseinknek megfelelőre formáljunk.

Kapcsolódó referenciák

Belső tér

Ajánlatkérés

Minden mező kitöltése kötelező!